Categorie├źn
ODE Opinie

ODE Quote 12

Wanneer wij over 20 jaar nog steeds een vitale gemeente willen zijn, dan moeten we nu al zorgen dat we aantrekkelijk zijn voor jonge mensen.

 

lees meer

2 reacties op “ODE Quote 12”

Wat wil ODE doen om te voorkomen dat vrijkomende woningen verkocht worden aan partijen die er niet zelf gaan wonen? Wordt het geen tijd dat er een bewoningsplicht?

Zelfbewoningsplicht kan de gemeente opleggen bij huizen die gebouwd worden op grond die de gemeente verkoopt, maar dan hebben we het over nieuwbouw. Bij bestaande woningen is dat lastig omdat de gemeente niks te zeggen heeft over wat de huizenverkopers in hun verkoopovereenkomsten opnemen.

Landelijk is dit ook een punt van zorg omdat het de huizenprijzen enorm opdrijft. Mocht de wetgeving meer ruimte gaan geven om zelfbewoningsplicht op te leggen, dan zal de gemeente, wat ODE betreft, daar zeker gebruik van maken.

Het is ook nodig dat huizenbezitters bewust gemaakt worden van het feit dat verkopen aan de hoogste bieder, verkopen aan een speculant kan betekenen en dat zij daarmee zelf wel voordeel hebben, maar dat daar de jongere generatie in onze gemeente de dupe van wordt. Het is daarom ook een sociaal probleem waarbij generaties in hun belangen kunnen botsen.

Reacties zijn gesloten.