Hanneke Koene

Fotograaf: Annemiek Mommers

Hanneke Koene woont in Noorbeek en is sinds november 2014 raadslid in Eijsden-Margraten.

Wat ze haar grootste successen noemt?

 • Ze heeft ervoor gezorgd dat de plannen van het huidige college om de oude LTS in Cadier en Keer te slopen, niet doorgingen. In de school werkt de nieuwe eigenaar nu aan een mooi en sociaal plan rondom permacultuur.
 • Ze heeft voor elkaar gekregen dat de raad 350.000 euro, van het bedrag dat over was bij de jaarrekening 2020, vrijmaakte om de tijdelijke huisvesting van statushouders snel te verbeteren. De hele raad steunde dat voorstel. In 2022 wordt het plan dat voor dat geld gemaakt is uitgevoerd.
  (Statushouders zijn vluchtelingen die officieel als vluchteling zijn erkend en in Nederland mogen blijven)

  In haar bedrijf: Thuis voor Verhalen verzamelt, bewaart, schrijft en deelt Hanneke verhalen.
 • Van haar hand is het boek De engelbewaarders hebben het hier druk gehad: De Tweede Wereldoorlog  beleefd door de ogen van mensen die toen kind waren in Noorbeek, Mheer en Banholt.
 • Voor het boek Ozze Druijm, over de Bronk in Oost-Maarland en Eijsden schreef ze het kinderverhaal Tante Mergel en tête de veau.

Onbetaalde bezigheden:

 • Buurtbuschauffeur
 • Regioambassadeur voor de Vereniging van Raadsleden (Ondersteuning van raadsleden elders, die te maken kregen met bedreiging of ondermijning)
 • Columnist kinderboeken in Dagblad de Limburger

Hanneke spreekt vloeiend Frans, Engels en Duits.

Ik houd van alles wat het verhaal van deze gemeente vertelt: het landschap, de gebouwen, de tradities, de mensen. Ik koester het en wil het beschermen. Vooruitgang kan alleen met oog voor wat was en wat is een succes worden. We moeten het samen doen.

3Heuvelland radio-interview met Hanneke Koene 
dinsdag 18 januari 2022 (start 03.10)

 

terug

naar andere uitingen in de media