Annelies van der Horst

Annelies woont inmiddels bijna 30 jaar in Eckelrade

In 1980 is Annelies naar Limburg gekomen om in de eerste lichting Gezondheidswetenschappen te gaan studeren. Vanuit liefde voor het landschap en de liefde voor de belangrijkste vrouw in haar leven is ze sindsdien in Limburg gebleven.

Na een aantal jaren in verschillende functies bij de Universiteit Maastricht te hebben gewerkt, werkt zij sinds 2014 parttime als beleidsadviseur voor de Landelijke Huisartsen Vereniging.

Daarnaast werkt ze aan een promotieonderzoek over het versterken van persoonlijk leiderschap aan de Universiteit voor Humanistiek.

Annelies houdt van het (Limburgse) landschap, wandelt er graag doorheen. Verder vraagt haar grote tuin veel energie, maar levert ook groente en fruit op, die ze weer verwerkt in allerlei producten en lekkere maaltijden – voor henzelf of om samen met anderen van te genieten. Annelies houdt enorm van lezen en is gericht op de actualiteit; zowel ver weg, alsook heel dichtbij.

Ik woon met heel veel plezier in Eijsden-Margraten, maar wel met een kritische blik in de richting van het openbaar bestuur. Een aantal jaren geleden was ik burgerraadslid namens D66. De gemeenteraad is in mijn ogen in de afgelopen 30 jaar echt te weinig veranderd – dat kan en moet beter, transparanter en meer in verbinding met de inwoners. Vandaar dat Open, Democratisch en Eerlijk, het acroniem van ODE mij helemaal aanspreekt en ik me graag inzet om daar concreet vorm aan te geven.


terug